Biokompatibilní kompozitní (bílé) výplně

Zajímají Vás materiály, které používáme pro rekonstrukce Vašich zubů (bílé výplně)? Jsme moc rádi, že i Vám nyní nově nabízíme pro všechny rekonstrukce zubů biokompatibilní materiály Enamel Plus HRi Bio Function. Tyto materiály mají blíže k lidskému tělu a navíc mají vynikající estetické a funkční vlastnosti jako přirozené zuby. Neobsahují Bisfenol-A a neuvolňují žádné volné nanočástice.

„Uvedení kompozitní pryskyřice Enamel Plus HRi Function (tento materiál jsme dříve používali) na trh v roce 2013 znamenalo převratný pokrok ve výplňových estetických materiálech. Na trh přišel kompozit s fyzikálně-mechanickými vlastnostmi podobnými zlatu a s takovou odolností abrazi, která je nejideálnější pro postranní sektor (oblast stoliček s velkým funkčním zatížením) a kterou lze využít jak u přímých, tak u nepřímých rekonstrukcí (náhrad zubu zhotovených mimo ústa pacienta nejčastěji v laboratoři). Jedná se však o mikrohybridní kompozit, a tak ho lze aplikovat i na restaurace ve frontě (zuby v estetické oblasti chrupu). Navíc výzkumy, studie a protokoly vyvinuté prof. Lorenzo Vaninim ukázaly velké terapeutické možnosti tohoto výrobku pro posturální léčbu.

Lorenzo Vanini – Vystudoval Univerzitu v Pavii, specializaci medicína a chirurgie (r. 1980). Již po dvacet let se věnuje estetické stomatologii, zvláště konzervačním rekonstrukcím zubů a výzkumu v oblasti kompozitních materiálů. Je autorem nové metody pro určení barev ve stomatologii a rovněž i v postupech, které mají imitovat co nejvěrněji zubní tkáně – tzv. anatomická stratifikace.

 

Enamel Plus HRi Bio Function je výsledkem až puntičkářských výzkumů s cílem ještě více podpořit unikátní vlastnosti kompozitní skloviny HRi Function. Díky estetickým a fyzikálním vlastnostem lze BIO FUNCTION použít v předním i postranním úseku. Dentiny Bio Function na sebe nenechaly dlouho čekat a dnes lze říci, že celý systém kompozitních pryskyřic BIO FUNCTION nyní obsahuje kompletní sortiment pro restaurace.

Enamel Plus HRi Bio Function je biokompatibilní a předvídá požadavky, které jistě budou v budoucnosti doporučovány či přímo požadovány u podobných materiálů.

Enamel Plus HRi Bio Function se vyznačuje hlavně:

  • biokompatibilitou chemickou (pryskyřice a nano plniva) a mechanickou (abraze jako u přirozené skloviny)
  • větší odolností ve srovnání s jinými kompozity: abraze (zlato/sklovina) a komprese (amalgám)

 

Enamel Plus Bio Function více než evoluční kompozit. Bio Function je spíše revolucí na poli konzervační a funkční estetiky“

 

 

 

 

 

zdroj: ItalDent

Leave a reply